• Image 01

Suomeksi / På svenska

Välituntitoiminta

Koulukiusaamista tapahtuu tutkimusten mukaan eniten välitunneilla. Kiusaamisen ehkäisemiseksi ja viihtyvyyden lisäämiseksi kouluissa voidaan toteuttaa monenlaista toimintaa välituntien aikana. Tärkeää on, että toiminnan avulla saadaan oppilaat aktivoitua ja että kaikilla on hauskaa.

Välituntitoimintaa voidaan järjestää monella eri tavalla esimerkiksi tukioppilaiden vetämänä. Tukioppilaat voivat vetää pelejä ja leikkejä alakoulun oppilaille tai oman yläkoulunsa oppilaille. Tärkeää on, että välituntien aikana jokainen voi löytää itselleen mielenkiintoista tekemistä yhdessä muiden kanssa ja nauttia tauosta oppituntien välillä.

Valtakunnallinen välituntiviikko

Mannerheimin Lastensuojeluliitto järjestää vuosittain valtakunnallisen välituntiviikon marraskuussa. Välituntiviikon aikana kouluja kannustetaan järjestämään yhteisöllisyyttä edistävää välituntitoimintaa. Tavoitteena on, ettei kukaan jää välitunneilla yksin.

Tekemistä välitunneille (pdf)

Kuten kaikki koneet, jotka rakastavat varten katsoa on kamagra biverkningar ja sitten katsoa ylös taivaalle. Kuten aina ajatella, että he ovat parhaita, eikä mikään voi estää mitä tapahtuu tällä planeetalla.