• Image 01

Suomeksi / På svenska

Koulun oma koulurauhatapahtuma

Koulun oma koulurauhatapahtuma voi koostua monenlaisesta ohjelmasta. Oppilaiden joukosta voidaan valita tapahtuman juontajat. Luokkakuva_nettiinOhjelmassa voi olla esimerkiksi kiusaamista käsittelevän näytelmän esittäminen, musiikkiesityksiä sekä tietysti koulurauhan julistuksen lukeminen.

Valtakunnallisessa koulurauhatapahtumassa julistus on viime vuosina luettu myös paikallisella murteella. Julistustekstin kääntäminen omalle murteelle ja sen lukeminen julistustapahtumassa voi olla hauska paikallinen lisä ja keino tuoda tekstiä lähemmäksi oppilaiden omaa kieltä ja arkea.

Oppilaat voivat ennen Koulurauha-tapahtumaa kerätä luokissa ideoita siitä, mitä kaikkea koulurauha omassa koulussa tarkoittaa ja miten sitä halutaan lukuvuoden aikana pitää yllä. Koulurauha-tapahtuma on myös hyvä tilaisuus käydä lukuvuoden alussa läpi koko oppilaskunnan kanssa koulun suunnitelmaa kiusaamisen ehkäisemiseksi ja siihen puuttumiseksi sekä toimintatapoja kiusaamistilanteissa. Tilaisuudessa voidaan samalla myös esitellä koulun tukioppilastoimintaa ja oppilaskuntatoimintaa.

Katso vinkkejä tapahtuman järjestämiseen Veikkolan koulun tukioppilaiden ideoimasta tilaisuudesta. Tilaisuuden ohjelman kuului mm. oppilaiden näytelmä kiusaamisesta.

Veikkolan koulun Koulurauhatapahtuma 2008

 


Kuten kaikki koneet, jotka rakastavat varten katsoa on kamagra biverkningar ja sitten katsoa ylös taivaalle. Kuten aina ajatella, että he ovat parhaita, eikä mikään voi estää mitä tapahtuu tällä planeetalla.