• Image 01

Suomeksi / På svenska

Oma koulurauhasuunnitelma

Kiusaamisen ehkäisy ja koulurauhan rakentaminen vaatii pitkäjänteistä työtä. Koulun oman toimintakulttuurin kehittämisen ja muutoksen tulee lähteä kouluyhteisön sisältä. Koulurauha-suunnitelman tarkoituksena on koota yhteen lukuvuoden aikana toteutettavia kouluhyvinvointia edistäviä tapahtumia ja aktiviteetteja. Suunnitelman avulla tehdään näkyväksi erilaisia pieniä konkreettisia asioita, joita koulussa tehdään viihtyvyyden ja yhteisöllisyyden edistämiseksi. Koulurauha-suunnitelmaan voidaan kirjata erilaisia teemapäiviä ja tempauksia, joita oppilaat toteuttavat koulussa, vanhempainiltoja, kiusaamistilanteen kartoittamista ja aamunavauksia.

Koulurauha-suunnitelmaa laadittaessa tarkoitus ei ole kehittää kouluun valtavasti uusia käytäntöjä ja toimintoja vaan koota yhteen sitä, mitä kaikkea koulussa yhteisöllisyyden, viihtyvyyden ja turvallisuuden edistämiseksi oikeastaan jo tehdään. Samalla voidaan tarkastella monia olemassa olevia käytäntöjä turvallisuuden ja viihtyvyyden kannalta.

Valtakunnallinen koulurauhan julistustapahtuma järjestetään vuosittain vaihtuvalla paikkakunnalla. Paikkakunnan kouluista on valittu pilottikoulut, jotka tuottavat materiaalia muiden koulujen käytettäväksi.

Koulurauha-ohjelman pilottikoulujen laatimista suunnitelmista aikaisemmilta vuosilta löytyy ideoita siihen, mitä kaikkea koulurauhasuunnitelma voi pitää sisällään.

Kalevalan koulun koulurauhasuunnitelma 2009-2010

Neulamäen koulun koulurauhasunnitelma 2009-2010

Espoonlahden koulun koulurauhasuunnitelma 2008-2009

Kilon koulun vuosisuunnitelma 2008-2009

Kuten kaikki koneet, jotka rakastavat varten katsoa on kamagra biverkningar ja sitten katsoa ylös taivaalle. Kuten aina ajatella, että he ovat parhaita, eikä mikään voi estää mitä tapahtuu tällä planeetalla.