• Image 01

Suomeksi / På svenska

Tunteet

Päivän aikana ehdimme tuntea monenlaisia erilaisia tunteita. Omia tunteitaan on joskus vaikea ymmärtää ja aina ei oikein tiedä pitäisikö toimia tunteella vai järjellä. Aina ei myöskään oikein edes itse tiedä miltä tuntuu.

Monien aamu alkaa väsymyksen tunteella, josta tunnetila päivän mittaan saattaa vaihdella pettymyksestä iloon ja surusta onneen. On kuitenkin henkilökohtaista millaisia tunteita päivän tapahtumat meissä herättävät ja sama tapahtuma saattaa herättää sinussa erilaisen tunteen kuin muissa.

Kiusaaminen on tilanne, jossa kiusaajan ja kiusatun sekä sivusta kiusaamista seuraavien tunnetilat ovat erilaisia. Kiusaaja saattaa tuntea riemua siitä, että saa toisen vaikkapa itkemään. Kiusattu puolestaan tuntee itsensä ehkä surulliseksi, pettyneeksi ehkä jopa hämmentyneeksi, siitä miten häntä kohdellaan. Luokkatoverit, jotka seuraavat tilannetta ulkopuolisina siihen puuttumatta, tuntevat todennäköisesti kaikki hieman erilailla. Toisten tuntemukset ovat lähellä sitä, mitä kiusaaja tuntee, toisten taas lähempänä kiusatun tunteita. Osalle taas tilanne saattaa olla yhdentekevä.

Kiusaamistilanteessa voi kuitenkin myös olla henkilö, joka voi tuntea itsensä rohkeaksi. Millainen henkilö mielestänne voisi kiusaamistilanteessa tuntea itsensä rohkeaksi? Aivan oikein. Se, joka puuttuu kiusaamiseen on rohkea. Hän ei välttämättä tunne itseään rohkeaksi, mutta monien silmissä hän on rohkea, sillä hän uskaltaa tehdä sen mitä monet sivusta seuraajista ehkä haluaisivat tehdä.

Tunteiden osalta voimme ottaa itsellemme tavoitteeksi sen, ettemme aiheuttaisi kenellekään tarkoituksella surua tai pettymystä vaan pyrkisimme tekemään muut iloisiksi ja tuottamaan heille onnea.

Kuten kaikki koneet, jotka rakastavat varten katsoa on kamagra biverkningar ja sitten katsoa ylös taivaalle. Kuten aina ajatella, että he ovat parhaita, eikä mikään voi estää mitä tapahtuu tällä planeetalla.