• Image 01

Suomeksi / På svenska

Utlysning av skolfreden

 Utlysning av Skolfreden för läsåret 2017 – 2018

 Skulle ett litet leende skada? Eller en artig hälsning? Vänliga handlingar förbättrar humöret och motarbetar risken för mobbning. Vad betyder skolfred för dig?

Temat för årets skolfred är ”rätt att drömma, rätt att vara den du är”. Fortsättningsvis finns det för många elever som blir utsatta för mobbning och det är bara en del som berättar om det för någon i skolan eller utanför skolan. Vill vi ha det så här? Tänk om vi tillsammans beslutar oss för att vår skola är en plats där varje person får känna sig betydelsefull och viktig nog att arbeta för sina egna mål och drömmar.

julistuksen lukeminen

Var och en av oss kan påverka stämningen och atmosfären i skolan. I en bra skola kan alla känna sig värdefulla och ha åsikter som man vågar uttrycka. Alla människor har rikedomar och spännande tankar som kan komma fram i en tillåtande omgivning. Vi kan alla vara uppmärksamma och se till att varenda en får vara med på sina egna villkor.

Om alla får vara sådana de är, utan onödiga kommentarer och ovänligt bemötande, är det lättare att koncentrera sig på skolarbetet, få bättre vitsord och en bra framtid. Värdesätt små men stora saker såsom trygg inlärningsmiljö och gratis skolmat! Vi försvarar utsatta och är vänner.

Tillsammans kan vi skapa en skola med rätt att drömma och rätt att vara den du är!