• Image 01

Suomeksi / På svenska

Koulurauha-kilpailu 2017

Jokainen on arvokas - julistekilpailun voittajat

Tämänvuotisessa Koulurauha-kilpailussa tehtävänantona oli laatia Koulurauha-teemaa Jokainen on arvokas kuvaava juliste. Julistekilpailuun saapui 115 kilpailutyötä.

Kilpailun voittajat valitsi raati, johon kuuluivat opetusneuvos Mikko Hartikainen Opetushallituksesta sekä oppilasedustajina Jesse Miikkulainen, Akseli Markkanen, Pinja Karjalainen sekä Nanna Mustaniemi Uomarinteen koulusta Vantaalta.Kilpailun finaaliin valituista kilpailutöistä järjestettiin myös yleisöäänestys MLL:n Nuortennetti-sivustolla.  

Kilpailun voittajat

Alakoulusarja

Voittaja
Kirkonkylän koulu, Pukkila
Tekijät: 1. luokka
Raadin perustelut:
Kilpailutyö on iloinen ja positiivinen, ja siitä välittyy yhdessä tekemisen into. Työstä käy selkeästi ilmi, että se on tehty aidosti yhteistyönä ja kaikkien panosta on tarvittu. Julisteessa olevat piirroskuvat ovat helposti lähestyttäviä, hauskoja ja inhimillisiä. Kuvan rekvisiitta on mietitty huolella.
Kilpailutyössä on hienosti yhdistetty erilaisia tapoja tehdä kuvaa. Juliste välittää viestiä siitä, että kaikki ovat erilaisia, kaikki ovat yksilöitä, mutta kuitenkin kaikki mahtuvat mukaan samaan veneeseen.

                                                                                                                                        

Kunniamaininnat


Björneborgs svenska samskola
Tekijät
:Björneborgs svenska samskola lågstadiet
Raadin perustelut:
Kilpailutyössä on hauska ja omaperäinen idea, joka on mahdollistanut kaikkien oppilaiden osallistumisen. Värit viestivät rauhaa ja tukevat kuvan sanomaa.

 

 

Jalkarannan koulu
Tekijät: Jalkarannan koulun 3 B:n pojat 1
Raadin perustelut:
Kilpailutyö on visuaalisesti hieno, monipuoliset ja voimakkaat värit houkuttekevat katsomaan tarkemmin. Juliste korostaa, että kaikki erilaiset yksilöt ovat mukana yhteisessä tekemisessä. Asettelu on hauska, osa hahmoista tulee kuvasta ulos. Työ on julisteena selkeä ja tehokkaat huomiovärit kiinnittävät katsojan huomion.

 

 

Yleisöäänestyksen voittaja

Yleisöäänestyksessä eniten ääniä sai Pukkilan Kirkonkylän 1.-luokan juliste, jonka myös kilpailun raati valitsi voittajaksi. Voittajien toiveesta yleisöäänestyksen palkinto annetaan toiseksi eniten ääniä saaneelle kilpailutyölle.

Jokivarren koulu, Vantaa
Tekijät:
4D-luokka

 

Yläkoulusarja

Voittaja
Vantaankosken koulu, Vantaa
Tekijät:
Roosa Romppanen, Greta Lohi, Martta Lehmusvirta, Lotta Koivulehto, Noora Kajaste, Kristiina Kamppinen
Raadin perustelut:
Kilpailutyössä on paljon pieniä yksityiskohtia, jotka tuovat erilaisuutta esiin monella tavalla. Työ on kiinnostusta herättävä, mielenkiintoiset yksityiskohdat houkuttelevat tutkimaan tarkemmin. Juliste on kantaaottava ja se puolustaa kaikkea, mikä tekee ihmisistä yhdenvertaisia.Taustan sateenkaariväritys tuo myös taustalla esiin viestiä yhdenvertaisuudesta.

 

 

Kunniamaininnat:

Urheilupuiston koulu, Kouvola
Tekijät:
Urheilupuiston koulun tukioppilaat
Raadin perustelut:
Selkeä juliste, jossa on paljon upeita huolellisesti tehtyjä yksityiskohtia. Erityisesti sydämen muotoinen maapallo on oivaltava.

 

 

Korsholms högstadium (kunniamaininta sekä yleisöäänestyksen palkinto)
Tekijät
: Miina Neuman, Olivia Backman, Emilia Enelund, Alva Södergran, Tilde Bergström, Moa Forslund
Raadin perustelut:
Julisteen otsikko kiinnittää huomiota, sen jälkeen huomio kiinnittyy yksityiskohtiin. Julisteessa on puhuttelevat värit ja rikas värimaailma. Selkeä ja yksinkertainen sommitelma. Juliste on universaali, kansainvälinen ja tekstissä on paljon hienoja erilaisia fonttityyppejä.

 

 

Viherlaakson koulu, Espoo
Tekijät:
Viivi Hakkarainen, Erika Ylänne, Noora Koskela ja Lotta Holsti sekä 7B-luokka - yhteisideointipajatyöskentely
Raadin perustelut:
Tehokas juliste, jonka toteuttamistapa on oivaltava. Värit kiinnittävät katsojan huomion. Selkeä ja yksinkertainen sommitelma.

 

 

 Yleisöäänestyksen voittaja

Yleisöäänestyksessä eniten ääniä sai Vantaankosken koulun juliste, jonka myös kilpailun raati valitsi voittajaksi. Voittajien toiveesta yleisöäänestyksen palkinto annetaan toiseksi eniten ääniä saaneelle kilpailutyölle, joka oli kunniamaininnan saanut Korsholms högstadiumin kilpailutyö.