• Image 01

Suomeksi / På svenska

Koulurauha-kilpailu

Koulurauha-ohjelman yhteydessä on jo useana vuotena järjestetty oppilaille suunnattu valtakunnallinen kilpailu, jonka tarkoituksena on herättää oppilaita pohtimaan kiusaamisen ehkäisyä ja hyvän ilmapiirin merkitystä koulussa erilaisin keinoin. Kilpailuiden kautta on haluttu herättää luokissa keskustelua siitä, mistä koulun viihtyvyys ja turvallisuus syntyy ja miten oppilaat itse ovat vastuussa hyvän ilmapiirin luomisesta kouluihin.Linnea_Viljamaa_Kiusatun_puolustaja

Vuonna 2008 järjestettiin demokilpailu, jossa kilpailukappaleiden aiheiden tuli liittyä kiusaamisen ehkäisyyn. Seuraavana vuonna vuorossa oli valokuvakilpailu "Foto 09", jonka tehtävänannossa pohdiskeltiin sitä, miltä koulurauha näyttää. Keväällä 2010 järjestettiin sarjakuvakilpailu otsikolla "Koulun arjen sankarit". 

Syyslukukauden 2011 kilpailu kulki otsikolla "Mitä tehtäis?". Kilpailussa ryhmien tuli keksiä peli, leikki tai toiminto, joka lisää hyvää yhteishenkeä koulussa.Syyslukukauden 2012 kilpailuteemana oli unelmien välituntialueen pohtiminen. Lukuvuoden 2013-2014 kilpailussa pohdittiin kaveritaitojen merkitystä otsikolla "Mistä on hyvät kaveritaidot tehty?".

Keväällä 2015 järjestettiin sarjakuvakilpailu otsikolla Netin sankarit. 

Keväällä 2017 järjestettiin julistekilpailu otsikolla Jokainen on arvokas.