• Image 01

Suomeksi / På svenska

Aineistot

Koulurauha-aineistot

Koulurauhan julistus on Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Opetushallituksen ja poliisin vuosittain toteuttama tapahtuma. Teeman käsittelyn tueksi tuotetaan vuosittain Koulurauha-aineisto.

Tulevaisuuden muistelu

Tulevaisuuden muistelu on ratkaisukeskeinen työkalu, jonka aikana toimiessa jokainen kouluyhteisön jäsen saa mahdollisuuden pohtia omia näkemyksiään ja kuulla toisten ajatuksia hyvästä kouluilmapiiristä ja -ympäristöstä.

Tulevaisuuden muistelu (pdf) (2003)

Turvallinen koulu

Koulurauhan teemana lukuvuonna 2002-2003 on Turvallinen Koulu, jonka yhteydessä halutaan kiinnittää huomio koko kouluyhteisön fyysiseen ja psyykkiseen turvallisuuteen.

Turvallinen koulu -aineisto (2002)

Kohtaamisia

Lukuvuonna 2001-2002 koulurauhan teemana oli Kohtaamisia. Aineisto rakentui videosta ja sitä tulevasta virikemateriaalista, jossa on toimintaideoita ja harjoituksia. Vuonna 2003 päivitetystä nettimateriaalista on poistettu viittaukset videoon.

Kohtaamisia (pdf) (2001)

Paremman käytöksen vuosituhat

Lukuvuonna 2000-2001 koulurauhassa pohdittiin käytöstä ja rakennettiin paremman käytöksen vuosituhatta. Aineistoon liittyi kalenteri ja oheismateriaali oli rakennettu siten, että siinä oli toimintaideoita vuoden jokaiselle kuukaudelle. Vuonna 2003 päivitetystä virikeaineistosta on poistettu linkitys kalenteriin.

Paremman käytöksen vuosituhat (pdf) (2000)

Miks' kaikki kiusaa

Lukuvuonna 1999-2000 koulurauhassa käsiteltiin kiusaamista teemalla Miks' kaikki kiusaa. Aineistoon liittyy musiikkivideo. Päivitetystä aineistosta on poistettu viittaukset videoon. Aineisto kokonaisuudessaan on tilattavissa MLL:n tilauspalvelusta: tilauspalvelu(at)mll.fi.

Miks' kaikki kiusaa (pdf) (1999)
Kasva kaveriksi -aineisto (pdf) (1998)

Muita aineistoja

Turvallinen koulupäivä - yhteinen asia, opas vanhemmille (pdf)
Ben Furmanin ja Tapani Aholan Vastuunportaat

Kuten kaikki koneet, jotka rakastavat varten katsoa on kamagra biverkningar ja sitten katsoa ylös taivaalle. Kuten aina ajatella, että he ovat parhaita, eikä mikään voi estää mitä tapahtuu tällä planeetalla.

TulostaSähköposti